Óbarok Kertivasút

Óbarok Kertivasút

Óbarok kerti vasút

Nils Holgersson kisvasút

2017. április 22. - Jövő Generációja Egyesület

Hamarosan elindul az Óbarok-Alcsútdoboz Arborétum közötti kerti vasút amely 2,1 milliárd forintból valósul meg és közvetlen átszállást biztosít majd a Vál - völgyi kisvasútra. Ezzel a térség közlekedési hálózata is bővülni fog!
A kerti vasutat a pécsi székhelyű Jövő Generációja Egyesület üzemelteti majd Egres Béla vezetésével. 
Az egyesület tervezi, hogy hamarosan Pécsen a Mecsekben is elindít egy kerti vasutat, amit az új oktatási törvényeknek megfelelően a város végzős középiskolásai és a város budo sport klubok tagjai fognak építeni kötelező közmunka keretében. 


___________________________________________________________________________________________

Sziasztok felnőttek és gyerekek! 

Nevem Egres Béla és hamarosan elkezdjük építeni az Óbarok-Alcsútdoboz Nils Holgersson kerti vasutat ami Újbarok és Bodmér érintésével éri el az Alcsútdobozi Arborétumot és kastélyparkot. 

Eredetileg itt egy nagyvasút épült volna, Nils Holgersson vezetésével, de egy manó Nils Holgerssont a síneket és a vasúti kocsikat kicsire varázsolta ezért épül itt egy kerti vasút. Nils Holgersson és párja Selma Holgersson egy gonosz gyerekpáros voltak, akik a nagy vasúttal tönkre akarták tenni a környéket. Ezért lépett közbe egy varázsló manó aki Nils Holgerssont manóvá változtatta, párját Selma Holgerssont pedig besoroztatta és kopaszra nyíratta. Most büntetésből ezzel a kisvasúttal kell beérniük és bemutatni a környék természeti szépségeit és a Magyar Kormány által szorgalmazott fejlesztéseket. 
Látogassatok el minél többen és utazzatok majd a kerti vasúton, hogy ezzel is segítsük Nils Holgersson és Selma Holgersson jó útra térését. Ha elég sokan ellátogattok és sok pénz összegyűlik akkor azzal a környék további fejlődését tudjátok elősegíteni minek eredményeként Nils Holgersson is vissza nyerheti eredeti méretét, párja Selma Holgersson is leszerelhet a büntető századból és vissza növesztheti hosszú szőke haját.

Egres Béla a Jövő Generációja Egyesület elnöke

Együttműködésben a Magdolna Natúrparkkal:

https://naturpark.blog.hu/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obarokkertivasut.blog.hu/api/trackback/id/tr212446085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fruzsina.Nemes 2017.09.11. 20:16:18

Ez az ember egy elmebeteg bohóc!
Elég csak rákeresni a guglin. Még is adtak neki valahonnan pénzt és ennek a vasútnak egy kb fél kilométeres szakasz már el is készült Óbarok külterületén. Nem vagyok oda valósi, de két hete jártam a faluban. Az új polgármester sajnos lement kutyába a fidesznek. A régi azért mondott le, hogy végre kapjon pénzt a falu- kap csak nem arra amire kell. A kis vonatot egy őszes szemüveges öreguras ötvenes figura vezette aki egyébként obszcén megjegyzéseket tett rám pedig én hozzá se szóltam. A kis vonaton senki sem utazott. Valószínűleg ő lehetett Egres Béla!

Hogy jön ide Nils Holgersson? Ki az a Selma Holgersson? Nem tudtam, hogy Nilsnek volt barátnője- erre a részre nem emlékszem a meséből pedig a kedvencem volt!

Bela Egres 2017.09.12. 16:02:43

Fruzsina te nagyon hülye vagy!

Aki úgy néz ki mint egy kurva az ne csodálkozzon, ha leszólják. Te sem vagy tisztában az igazi értékekkel. Ez a kerti vasút társadalmi szempontból nagyon is hasznos. Te és a többi hozzád hasonló lány hamarosan a zsámbéki Magdolna rendházból fogtok ide kijárni közmunkában vasutat építeni. Kemény Zsófi írónő társaságát is élvezheted majd, bár ő lehet börtönben lesz majd.
Szerintem ne keménykedj, mert a végén még rosszul jársz. Kettőnk közül én kaptam két milliárdot és nem te. Majd ha olyan eredményeket tudsz felmutatni mint én akkor dumálj.

Ez egy nagyon is hasznos projekt. Azon a hétvégén külföldi utasok is voltak szép számmal. Amivel te találkoztál az a garázsmenet volt már alkonyatkor, de erről persze nem írsz.
Azt is írd meg, hogy te az 1-es útról jöttél be a faluba ahol strichelsz!
Ide valosi vagy nagyon is, de akik nem ismernek ezt nem tudják. Te is úgy fogsz járni majd mint Selma Holgersson a sorozáson- nézz majd ennek utána! :D

Super aGyuri 2019.09.06. 00:20:20

@Bela Egres: Azt szeretném kérdezni Egres Úrtól, hogy várható-e ennek az EU-s költségvetési ciklusnak a végéig, hogy a kerti vasutat a Bp. XII. kerület Szent Orbán térig elvezetik, esetleg kicsit tovább, ahol át tudnék szállni a fogaskerekűre.
Illetve arról is hallottam, hogy Óbarokon lesz kerti metró is. Ez valós hír?
Előre is nagyon köszönöm!
Szborevszki György
közös képviselő

LiDéRc 2020.04.17. 08:06:22

Magdolna rendház meg az anyád, te húgyagyú vén köcsög! :D EGYSZER már találkoztunk, legközelebb nem úszod meg egy gyomrossal.

Bújj el, vagy költözz más országba, mert ha megtalállak, akkor nagysétálóból nagytolószékes leszel, te fattyú!
süti beállítások módosítása